فهرست مطالب چیست؟
فهرست مطالب یا Table of contents روش بسیار مناسبی برای نمایش تیترها یا سرفصل های یک مقاله یا نوشته در وبسایت شما است. فهرست مطالب به صورت پیش فرض تمام عناوین موجود در صفحه شما را نمایش می دهد ، اما گاهی اوقات شاید شما تمایل به نمایش بعضی از این تیترها در فهرست مطالب مقاله خود نداشته باشید.
به طور مثال، اگر در صفحه ای محتوایی پست کرده باشید که شامل عناوین دیگری مثل آرشیو پست ها یا غیره است ، در چنین شرایطی حذف یا مستثنی کردن بخشی از تیترها در فهرست مطالب کار ضروری است.
چطور تیترهای فهرست مطالب المنتور را تغییر دهیم؟
حالا برای انجان Exclude یا حذف تیتر در ویرایشگر المنتور دو راه داریم:
روش اول)
در این روش اول باید سراغ Include رفت. در بخش “دربرگیری” ما امکان انتخاب تیتر بر حسب Tag را داریم. یعنی می توانیم انتخاب کنیم فقط تیترهایی که یک تگ بخصوص دارند در فهرست مطالب ما نمایش داده شوند. وقتی ما Tag تیترهای دلخواه را برای نمایش در فهرست مطالب انتخاب می کنیم، خود به خود مابقی تیترهایی که تگ هایی به غیر از تگ های انتخابی ما دارند از فهرست مطالب حذف می شوند. در این مثال ما فقط تگ H1 و H2 را برای نمایش در فهرست مطالب فراخواندیم.
روش دوم)
در این روش ما مستقیم به سراغ Tab “مستثنی کردن” یا Exclude می رویم. در تب exclude ما یک فیلد خالی می بینیم. در اینجا باید کلاس css بخشی که قصد داریم از فهرست مطالب حذف شود را درج کنیم.
پس قبل از هر کاری باید برای بخش مورد نظری که قصد داریم تیترهای آن از فهرست مطالب حذف شود یک کلاس css تعریف کنیم. برای تعریف کلاس css برای یک بخش بخصوص در المنتور کافی است که بخش مورد نظر را انتخاب کرده و در Tab پیشرفته یا Advanced در قسمت کلاس های css یک اسم انتخاب کنیم. توجه داشته باشید که اسمی انتخاب کنید که غیرتکراری و خاص باشد و مراقب باشید که در صفحه یا صفحات دیگری برای منظور دیگری این کلاس css را تعریف نکنید. در این مثال ما کلاس no_exvlude_toc را برای بخش مورد نظر انتخاب کردیم.
نکته: در صورتی که قصد مستثنی کردن تیترهای بیشتری از یک بخش را دارید، کلاس تعریفی بخش های مورد مختلف باید با هم متفاوت باشند.
حالا در این مرحله بعد از تعریف کلاس css برای بخش مورد نظر باید در تنظیمات فهرست مطالب و در فیلد Exclude، کلاس تعریف شده را کپی کنیم.
نکته اول: قبل از کلاس تعریف شده باید از نقطه ( . ) استفاده کنید (طبق مثال)
نکته دوم: اگر بیشتر از یک کلاس دارید، باید بین اسم هر کلاس یک کاما ( , ) بگذارید.
بعد از انجام این کار کافی است تغییرات را از دکمه “به روز رسانی” المنتور اعمال و ذخیره کنید.
نتیجه گیری
فهرست مطالب یا Table of contents یک روش بسیار مهم در بحث UX یا تجربه کاربری می باشد که تاثیر بسزایی در SEO مطالب وبسایت شما دارد. برای “دربرگیری” و “مستثنی کردن” تیترهای فهرست مطالب المنتور در سایت وردپرسی کافی است تنظیمات بالا را در چند ثانیه انجام دهید و یک فهرست مطالب شخصی سازی شده را داشته باشید.
موفق باشید
“آکادمی کنارتیم”
مرسی. خداییش کار راه انداز بود.
خوشحالم که کمک کننده بوده. موفق باشید.
امکانش هست باز هم از المنتور آموزش بزارید ؟ خیلی روون و توضیحات عالی داشت.
بله. حتما به زودی رشته مقالات درباره المنتور پست خواهند شد.
من برای دو سکشن این کار رو کردم اما خطا میده. میشه راهنمایی کنید؟
سلام. طبق آموزش پیش برید و حتما موقع تایپ کردن کلاسها از کاما استفاده کنید و اسمی که به کلاس ها می دید انگلیسی ( حتی فینگیلیش ) باشه.
تشکر از شما
بله درست شد. اسم رو انگلیسی نذاشته بودم و کاما بینش افتاده بود اولش نه آخرش
مرسی از آموزش و پاسخگویی خوبتون
درباره تب سازی در المنتور هم یه آموزش بذارید.
متوجه منظورتون نشدم. لطفا واضح تر سوالتون رو بپرسید.
سلام. دوره طراحی وبسایت کی رونمایی میشه؟
سلام. همین تیر ماه حتما رونمایی می شه.